Billede
folie

Flexothen®

Vi har udviklet vores eget registrerede varemærke, Flexothen®, som har plastreduktion i højsæde.

Overemballering – en stor klimasynder

Bæredygtighed handler om at udnytte ressourcer på en ansvarlig måde, hvor vi tilfredsstiller vores egne behov uden at ødelægge fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres. Her kommer overemballering ind som én af de store udfordringer, da overemballering betyder overforbrug af dyrebare ressourcer og øget affaldsproduktion.

Derfor har Scan Lux Flexible A/S som en del af vores miljøstrategi udviklet vores eget registrerede varemærke Flexothen®, som har plastreduktion i højsæde.

Flexothen® som produkt

Som produkt er Flexothen® en specialfolie lavet af vores egen recept. Recepten tilpasses det, folien skal bruges til, så der ikke bliver brugt mere plastik, end højst nødvendigt. Flexothen® kan anvendes til alle typer af sække, poser, ark, folie, hætter og foringer til kasser og kan producers i alle farver og mål.

At fremstille et kilo plastik udleder lige meget CO2, uanset om det er Flexothen ® eller almindelig strækfilm af LDPE. CO2-besparelsen skal findes i udledningen af CO2 i forbindelse med transporten. For hver kilometer en lastbil kører med 20 ton last, udledes der omtrent 1,058 kilo CO2. Ved at reducere tykkelsen (dermed vægt og volumen) på poser med 50%, kan der fragtes dobbelt så mange poser per 20 ton - uden merudledning af CO2.  Det gør en positiv forskel både i logistikken og i mængden af plastaffald. Med Flexothen ® kan vi;

  • reducere plastforbruget i produkterne;
  • sammensætte råvarer (recept), der passer til produktets anvendelse;
  • sørge for, at der er mindre materiale at afskaffe.

Fordele ved Flexothen®

Flexothen® er ikke bare et produkt, hvor plastreduktion er i højsæde. Det er også den måde, vi ser vores arbejdsproces på, når vi rådgiver om optimering i forhold til plasttype, plastreduktion og udholdenhed. I et samarbejde med os får du en rådgiver, der følger og bærer processen hele vejen fra idé til færdigt produkt.

  • Mindre CO2-udledning ved transport grundet mindre vægt og volumen per enhed;

  • Mindre forbrug af plastik grundet reduceret tykkelse;

  • Mindre plastaffald.

  • Billigere slutprodukt grundet mindre materialeforbrug;

  • Færre pallepladser, da produkterne optager mindre plads.
Kontakt os

Hos Scan Lux Flexible A/S gør vi alt for at finde den mest optimale emballageløsning til dig. Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.

+ 45 86 13 43 00
Send besked