Billede
bio

Plastik: Udskældt i Bæredygtighedsdebatten – Vigtig i Madspildsdebatten

Når ressourcespild som madspild reduceres er det godt for klimaet. Her kommer plastemballage ind i billedet.

Plastik og madsspild

Produktionen af fødevarer udleder drivgasser. Det samme gør den mad vi ikke spiser. Faktisk er madspild den tredjestørste CO2-synder. Der bliver smidt over 700.000 tons mad ud hvert år, hvoraf husholdningerne står for ca. 260.000 tons. Hver dansker smider cirka 47 kilo mad ud om året. Når ressourcespild som madspild reduceres er det godt for klimaet. Her kommer plastemballage ind i billedet.

Plastemballage – et vigtigt redskab

Plastemballage sikrer holdbarhed og beskytter fødevarer, så de holder længere. En agurk kan f.eks. holde sig frisk i op til 14 dage med bare 1,5 gram plastemballage. Derimod kan den kun holde sig frisk i 3 dage uden. Alligevel viser en nyere undersøgelse, at 66% af danske forbrugere i nogen til meget høj grad fravælger plast, selvom det betyder lavere holdbarhed på deres fødevarer.

Fordi plastemballage er et af de mest udskældte materialer i bæredygtighedsdebatten, er der mange forbrugere, der har set sig sure på plastemballage. Mange glemmer dog, at plastemballage reducerer madspild markant. Faktisk udgør plastemballage kun få procent af fødevarers totale CO2-udledning. Cirka 80 % af madvarers CO2-udledning kommer fra fødevarefremstillingen, 15 % fra transport og distribution og ca. 5 % fra emballagen.   

Kontakt os

Hos Scan Lux Flexible A/S gør vi alt for at finde den mest optimale emballageløsning til dig. Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.

+ 45 86 13 43 00
Send besked