Billede
plastik

Plastik: Egenskaber og Udfordringer

Bæredygtighedsdebatten har sat fokus på det stigende plastforbrug. Debatten er kompleks, for der er fordele og ulemper.
Share
Den store plastikudfordring

Bæredygtighedsdebatten har sat fokus på det stigende plastforbrug. Debatten er kompleks, for vi kan ikke komme udenom, at vi har indrettet vores samfund på en måde, hvor vi ikke kan undvære plastik. Men plastik er noget, vi skal bruge med omtanke. Det har vi ikke formået i mange år og det har resulteret i, at plastikprodukter har fået et dårligt ry.

Fordele og ulemper

Plastik er mange ting og kan mange ting. Læs med her omkring plastiks fordele og ulemper, og hvorfor det er svært at erstatte plastik

Den store plastikudfordring

Plastik belaster klimaet både ved produktion, transport og bortskaffelse. Plastik kan ende i naturen, hvor det ikke kan nedbrydes og er til skade for omgivelserne. Plastik er svær at genanvende, når flere plasttyper blandes. Listen med udfordringer er lang og der hersker ingen tvivl om, at plastikaffald er blevet en stor udfordring for det globale samfund. Det er især i håndteringen - eller manglen på samme -  af plastikprodukterne, når de har tjent deres formål, der er det største problem. For det er problematisk, at plastik ikke bliver indsamlet og genanvendt i større omfang.

Plastik er svær at erstatte

Men vi kan ikke undvære plastikkens egenskaber, for plastik er mange ting og kan mange ting. Plastik er både stærkt, holdbart, vandtæt, lufttæt og billigt og kan i mange situationer være mere effektiv end mange af andre materialer, vi bruger. Plastik er f.eks. med til at sikre hygiejnen i medicinsk udstyr og plastprodukter som computere, biler, legetøj og indpakning af fødevarer.

Brugen af plastik har sågar en positiv indvirkning på CO2-udledning. Forestil dig, hvor tunge køretøjer ville være, hvis ikke vi havde plastik. Plastik reducerer brugen af brændstof til transport af varer på grund af dens lave vægt. Plastik bidrager også til at reducere madspild, ved at forlænge madvarers levetid.

Ansvarlighed

Vi har endnu ikke har fundet et alternativt materiale, som tilbyder de samme egenskaber og kvaliteter som plastik. Og derfor skal vi som samfund lære at bruge disse egenskaber på en ansvarlig måde. Ansvarlig forbrug af plastik handler bl.a. om, at vi skal bevæge os væk fra en engangsproduktion og engangskultur til at tænke mere cirkulært.  Derudover skal vi blive bedre til at indsamle, sortere og genanvende, så ressourcerne ikke går til spilde, men i stedet bliver brugt til at fremstille nye produkter.  

Scan Lux Flexible A/S ønsker at tænke cirkulær økonomi ind fra start af, når vi designer og producerer plastemballage. Vi ønsker at forsætte med at reducere plastforbruget i vores produkter, nedbringe plastspild samt gøre det nemmere at sortere og genanvende vores plastemballage. Vi ser det som en afgørende del af vores forretning, at vi forsøger at mindske vores miljøpåvirkning. Det gør vi ved at bruge den ledelsesramme, ISO 14001 giver os.

Kontakt os

Hos Scan Lux Flexible A/S gør vi alt for at finde den mest optimale emballageløsning til dig. Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.

+ 45 86 13 43 00
Send besked