Plastemballage: en vigtig løsning i kampen mod madspild
Plastik og madsspild
Plastik har fået et dårligt ry, men når det kommer til at bekæmpe madspild, spiller plastemballage en vigtig rolle. At reducere madspild er nemlig en stor fordel for klimaet, da madproduktion og det mad, vi ikke spiser, tilsammen udgør en af de største kilder til CO₂-udledning. Faktisk er madspild den tredjestørste CO₂-synder på globalt plan. Hvert år smider danskerne alene over 700.000 tons mad ud – svarende til 47 kilo per person.
Plastemballage forlænger holdbarheden
Plastemballage beskytter fødevarer og forlænger deres holdbarhed. For eksempel kan en agurk holde sig frisk i op til 14 dage med blot 1,5 gram plastemballage, mens den uden emballage kun holder i omkring 3 dage. På trods af dette viser en undersøgelse, at 66 % af de danske forbrugere vælger plastemballage fra, selvom det kan føre til kortere holdbarhed og mere madspild.
En vigtig del af klimaindsatsen
Selvom plastemballage ofte kritiseres i bæredygtighedsdebatten, bidrager det kun med få procent af fødevarernes samlede CO₂-udledning. Omkring 80 % af madvarers klimaaftryk stammer fra produktionen, mens transport og distribution står for 15 %, og emballagen kun for omkring 5 %. Ved at beskytte fødevarer og forhindre madspild kan plastemballage være en del af løsningen i klimaindsatsen.
Hos Scan Lux Flexible A/S vil vi gerne bidrage med faglig viden om emballage i håb om, at vores kunder og vi som forbrugere kan tage oplyste valg i hverdagen og forhåbentlig bidrage til at mindske vores klimaaftryk.