Dansk Retursystem har fået unik måde at indsamle pant

Resultater
Unik produkt
Genbrugsplast
Miljøhensyn
Udfordring

Et unikt behov

Til indsamling af pant havde Dansk Retursystem behov for indsamlingssække til afhentning ved husstandene. I et udbud søgte de en leverandør med de rette kvalifikationer til at løse opgaven.

Dansk Retursystem havde behov for sække fremstillet af plasttypen LDPE. De ønskede sække fremstillet af så meget genanvendt materiale som muligt. Sækkene skulle tåle en vægtbelastning på 20 kilo. De skulle kunne holde til at blive kastet ind i en trailer, uden at gå i stykker, og blive slæbt på forskellig underlag, såsom beton, asfalt og græs.  Derudover ønskede de unikke identifikationskoder på hver sæk. Formålet med koderne er, at de scannes under håndtering af panten, sådan at den enkelte borgers identitet bliver forbundet med den enkelte sæk.

proces

Unikke affaldssække

Dansk Retursystem er drevet af cirkulær økonomi. Deres kerneforretning handler om, at ressourcer, såsom pantdåser og flasker, bliver genanvendt igen og igen. De ønskede, at indsamlingssækkene afspejlede dette, ved at være fremstillet af genanvendt materiale.

Scan Lux Flexible A/S kunne tilbyde genanvendelige indsamlingssække fremstillet af 100% genbrugsplast. Scan Lux Flexible A/S kunne forsyne indsamlingssækkene med unikke koder bestående af QR-koder, variable sækkenumre og kontrolcifre. De unikke koder bliver påsat med en LDPE label, og på den måde udgør en sæk én enkel komponent. Dette gør den efterfølgende genanvendelse af sækkene lettere for Dansk Retursystem. Når Dansk Retursystem scanner koderne og optæller emballagen, så kan de efterfølgende udbetale panten til den specifikke borger.

Løsning

Hvad betyder det for Dansk Retursystem?

Dansk Retursystem får indsamlingssække, der afspejler deres kerneforretning. De får sække, der er fremstillet af 100% genbrugsplast. Genbrugsplasten sparrer både ressourceforbrug og miljømæssige omkostninger. Derudover er sækkende genanvendelige, hvilket betyder, at materialerne kan blive del af et cirkulær kredsløb, hvor de kan blive brugt igen og igen. Genanvendelsen står Dansk Returssystem selv for – se billedet oven for.

Derudover får Dansk Retursystem et samarbejde med en leverandør, der kan garantere dem fleksibilitet og leveringssikkerhed, således at de altid har produkterne i rette tid. De får en samarbejdspartner, der har flere års erfaring med at levere genanvendelige affaldssække.

Lad os hjælpe dig

Scan Lux Flexible A/S kan forsyne dig med de produkter, du skal bruge, for at komme i mål med de 10 sorteringsfraktioner. Har din virksomhed eller kommune behov for emballage med mindst mulig miljøpåvirkning til konkurrencedygtige priser?

Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.

+45 86 13 43 00