Odense Renovation sparer ressourcer med deres nye madaffaldsposer

Resultater
Samarbejdspartner
Kvalitetsprodukt
Glade borgere
Udfordring

Holdbare madaffaldsposer

I Odense Kommune har Odense Renovation ansvar for at indsamle restaffald, madaffald, papir og småt pap, glas og metal samt batterier ved husstandene. Indsamlingen ved husstandene gør det let for borgerne at komme af med visse typer affald til genbrug.

Til sortering af madaffaldet i kommunen havde Odense Renovation behov for grønne madaffaldsposer til udlevering hos borgerne. De ønskede en kvalitetspose, der kunne holde til forskellig typer af madaffald. Posen skulle ikke kunne perforeres af skarpe genstande, og væske måtte ikke kunne trænge igennem og sive ud i affaldsbeholdere. De ønskede et produkt med så høj andel af genanvendt materiale som muligt, for at skåne miljøet.

løsning

Genanvendt materiale

I et udbud søgte Odense Kommune en leverandør med de rette kvalifikationer til at løse opgaven. I udbuddet blev der lagt vægt på kommunens fokus på genanvendelse af ressourcer. Genanvendelse af ressourcer er en måde hvorpå kommunen kan tage miljøhensyn, da genanvendelse af plast sparer blandt andet CO2. Ved anvendelse af 1 kg genanvendt plast, spares der cirka 2,2 kg CO2, sammenlignet med brugen af 1 kg nyplast.

Scan Lux Flexible A/S løste opgaven ved at tilbyde Odense Renovation madaffaldsposer med hele 95% genanvendt materiale. Madaffaldsposerne er 19 My i tykkelsen, hvilket gør dem stærke nok til at undgå risiko for perforering, udslip og maddiker i affaldsbeholderne. Samtidig er de ikke tykkere end højst nødvendigt, for at imødekomme ønsket om at spare på ressourcer.

Resultater

Hvad betyder det for Odense Kommune?

Odense Kommune får madaffaldsposer i høj kvalitet, der imødekommer deres ønsker til egenskaber og ressourcebesparelse. For kommunens borgere betyder det, at en pose fyldt med madaffald kan bæres hen til en nedgravet affaldsstation uden risiko for spild.

Derudover får kommunen et samarbejde med en leverandør, der kan garantere dem fleksibilitet og leveringssikkerhed, således at de altid har produkterne i rette tid. De får en samarbejdspartner, der har flere års erfaring med at levere madaffaldsposer til andre kommuner. .

Skal vi hjælpe dig?

Scan Lux Flexible A/S kan forsyne dig med de produkter, du skal bruge, for at komme i mål med de 10 sorteringsfraktioner. Har din virksomhed eller kommune behov for emballage med mindst mulig miljøpåvirkning til konkurrencedygtige priser?

Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.

+45 86 13 43 00