ILVA har fået skræddersyede emballageløsninger

Resultater
33,33% plastreduktion
Genbrugsmateriale
2717 kg CO2-besparelse
Udfordring

Samlet emballageindkøb

Dørene til den første ILVA butik går for første gang op i 1961. I dag, med 42 bolighuse fordelt over hele landet, er ILVA Danmarks største og førende detailhandel inden for møbler og boligindretning. Da ILVAs centrallager indledte en dialog med Scan Lux Flexible A/S, var det med et ønske om at samle deres emballageindkøb hos få leverandører. De ønskede derudover rådgivning til, hvordan de kunne gøre deres emballageforbrug mere bæredygtigt.

Tidligere indkøbte ILVA emballageløsninger hos mange forskellige leverandører. Efter tæt dialog omkring produkter og behov, kunne Scan Lux Flexible A/S tilbyde en simpel og enkelt løsning på udvalgte emballageprodukter. I et samarbejde med Scan Lux Flexible A/S kunne ILVA få udviklet papemballage og plastfolie skræddersyet til deres behov, fremfor standardprodukter indkøbt hos forskellige leverandører.

Proces

Bæredygtig forretningsmodel

At ILVA er Danmarks største og førende detailhandel indenfor møbler og boligindretning, bærer et stort ansvar med sig. Det betyder, at de arbejder på at skabe så bæredygtig en forretningsmodel som muligt. For at imødekomme ILVAs ønske om et mere bæredygtigt emballageforbrug, var der flere tråde at trække på.

ILVA ønskede papprodukter til deres Returafdeling, til at beskytte varer, som skulle sendes retur. Den papemballage, de brugte tidligere, var fremstillet af træfibre fra nye træer. Scan Lux Flexible A/S kunne tilbyde ILVA at gå fra papemballage af nye træfibre til genbrugsmateriale (pap lavet af genbrugspapir)  

Endvidere vurderede Scan Lux Flexible A/S, at den folie, som ILVA brugte, kunne gøres markant tyndere, uden at gå på kompromis det, folien skulle holde til. Foliens tykkelse blev reduceret med 33,33% fra 150 My til 100 My.  

Løsning

Hvad betyder det for ILVA?

Ændringen fra papemballage fremstillet af nye træfibre til genbrugspapir sparer ressourcer og miljømæssige omkostninger. Det samme gør plastreduktion i plastfolien. En 33,33% reduktion af plastfoliens tykkelse betyder, at ILVAs plastforbrug nedsættes fra 2810 kg til 1873 kg, en besparelse på 939 kg plast om året. Når der produceres 1 kg nyplast udledes der ca. 2,9 kg CO2. Det betyder, at ILVA sparer ca. 2717 kg CO2 om året. Plastreduktionen gør også en forskel i transporten, da lettere lastbiler bruger mindre brændstof og udleder derved mindre CO2.

 

Billede
Kunde


”Hos ILVA tager vi ansvar for at præge samfundet i en bæredygtig retning og på baggrund af FNs verdensmål prioriteter vi områder, hvor vi ser et særligt stort potentiale for at gøre en forskel, bl.a. omkring brugen af emballage. Netop derfor er vi glade for samarbejdet med Scan Lux Flexible A/S.”
Jakob Andersen, Logistikchef hos ILVA
Skal vi hjælpe dig?

Har du behov for at få udviklet nye, innovative produkter med mindst mulig miljøpåvirkning til konkurrencedygtige priser? Scan Lux Flexible A/S kan hjælpe dig med alt fra produktoptimering til produktudvikling. Kontakt os og hør nærmere.

+45 86 13 43 00